לבבות גדילן מוקפצים

תבשיל שאילתרו בשטח אורנה והוד זבידה,

עם התאמות שלי. 

מצרכים:

שמן זית

בצל גדול קצוץ

קערה ענקית מלאה לבבות גדילן (אפשר לשלב גם עם גבעולים קצוצים)

שום

כף פפריקה

כף כורכום

כף קארי

עגבניה קצוצה דק

לימון סחוט

מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

1.במחבת איכותית (אני משתמשת במחבת ברזל יצוק שמגיעה לטמפרטורות גבוהות) מטגנים את הבצל בשמן זית עד שיזהיב ויתקרמל.

2. מכניסים למחבת את לבבות הגדילן (ואת הגבעולים). מקפיצים אותם על האש 10 דקות.

3. מוסיפים את השום והעגבניה וממשיכים להקפיץ עוד 5 דקות.

4. מערבבים בקערה את מיץ הלימון והתבלינים ומוסיפים למחבת.

5. מוציאים מהאש ומשאירים מכוסה עוד 5 דקות.

 

בתאבון

** תודה לאורנה זבידה על המתכון והתמונות.

לקבלת עדכונים

אביבית 054-3131971

כתובת: ת.ד. 492 עתלית

© 2015 by Avivit - Siri Joti