top of page

חטיף/קרוטוני בלוטים

מתכון שלמדתי מיערה שחם

​מתכון לחטיף בלוטים שטעמו הוא בין בייגלה לתפוצ'יפס, רק הרבה פחות מעובד.

המתכון באדיבות לקטית העל יערה שחם

מצרכים:

40 בלוטים קלופים (מהקליפה החיצונית והפנימית) פרוסים לפרוסות בעובי 2 מ"מ מושרים במים ושטופים.

* עדיף בלוטי אלון תבור, אבל אם הם לא מצויים, אז אלון מצוי או תולע גם יעשו את העבודה. צריך רק לשטוף אותם יותר לפני השימוש.

** אין צורך להשרות את הבלוטים כדי להוציא את המרירות עד הסוף. רק קצת :-)

 

1/4 כוס שמן קוקוס

1/2 כוס מי מלח

אופן ההכנה:

* שימו לב: התאנינים אותם אנו רוצים לנטרל/להרוס נעלמים ב170-250 מעלות. 

  לכן השתמשו במחבת או כל כלי אחר שיכול להגיע לטמפרטורות כאלה בלי שיהרס.

 

1. מחממים קצת שמן קוקוס במחבת ברזל יצוק. שופכים לתוכו את פרוסות הבלוטים.

2. מטגנים/קולים במחבת תוך עירבוב כדי שלא תהיה חריכה.

3. עוצרים ומורידים מהאש כשהבלוטים משחימים וכשמכניסים אותם לפה כבר אין מרירות.

4. מוסיפים למחבת מי מלח ומחזירים לאש עד שהמים מתאדים.

 

אפשר לאכול ככה, או להוסיף כקרוטונים לסלטים/מרקים.

bottom of page