top of page

פויקה חומוס וירקות ברוטב שומ-ירוק

פויקה חומוס וירקות אליו מוסיפים משחה ירוקה מלוקטת שתחזיק אותנו בריאים בחורף הזה

אופן ההכנה:

** חשוב מאוד-  לא להוסיף מלח לסיר עד שהחומוס רך לשביעות רצונך.

1. מחממים בפויקה שמן באש בינונית , מוסיפים אליו את זרעי הכמון, זרעי החרדל, מקל הקנמון, הל שחור ועלי קארי-פאטא. מטגנים עד ששומעים שהזרעים מתחילים להתפצפץ (לא להישרף).

2. מוסיפים למחבת את הבצל הקצוץ, מטגנים להזהבה.

3. מוסיפים את השום והג'ינגר הטרי המגוררים. מטגנים עוד 3 דקות.

4. מוסיפים את התבלינים האבקתיים (גראמסאלה, כמון, כורכום, פפריקה, קארי. מטגנים קלות בערבוב שלא ישרף.

5. מוסיפים את ירקות השורש ושורשי הגדילן. מערבבים ומטגנים קלות כדי שיכוסו בתבלינים.

6. מוסיפים את החומוס המושרה והמונבט, מטגנים עוד 3 דקות.

7. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, מערבבים מאחידים את התערובת. ומשאירים להתבשל 10 דקות.

8. מוסיפים מים לכיסוי, מבשלים עד שהחומוס מתרכך וגם תפוחי האדמה.

9. מכינים את השומ-ירוק : מרסקים במעבד מזון ידני את 2 ראשי השום, פטרוזיליה, כוסברה והעלים הירוקים.

10. מורידים את הפויקה מהאש, מכניסים לתוכו את השומ-ירוק, מערבבים וסוגרים. 

משאירים מכוסה 10 דקות, ואז... אוכלים.

 

בתאבון

מצרכים לסיר פויקה 5:

3 כוסות חומוס מושרות ומונבטות

 

1/2 כוס שמן זית

כף זרעי כמון

כף גרגרי חרדל שחור

גרגר אחד של הל שחור

מקל קנמון

כף עלי קארי-פאטא (לא אבקת קארי)

 

3 בצלים קצוצים

3 כפות ג'ינגר מגורר

5 כפות שום מגורר

 

2 כפות גראמסאלה

2 כפות כמון

כף כורכום

כף פפריקה

כף קארי

 

ירקות שורש (תפו"א,בטטה,שורש סלרי,גזר...

וגם שורשי גדילן שטופים)

קילו עגבניות טריות מרוסקות 

 

לרוטב שומ-ירוק:

2 ראשי שום מקולפים

צרור פטרוזיליה 

צרור כוסברה

קערה ענקית מלאה בירוקים - גדילן, סרפד, חוביזה, כף אווז.

 

מלח לפי הטעם

(לא, זאת לא טעות, אין פלפל במתכונים שלי כי בפולניה לא היה חריף!

אבל אם בא לכם... במתכון המקורי יש צ'ילי גרוס).

 

bottom of page