top of page

קפה/משקה בלוטים

מתכון שפיתחתי על בסיס מתכונים מסורתיים

מצרכים:

40 בלוטים קלופים (מהקליפה החיצונית והפנימית) פרוסים לפרוסות בעובי 4 מ"מ מושרים במים ושטופים.

* עדיף בלוטי אלון מצוי, אבל אם הם לא מצויים, אז אלון תבור או תולע גם יעשו את העבודה.

 

** לא משרים את הבלוטים כדי להוציא את המרירות עד הסוף. רק קצת :-)

 

 

אופן ההכנה:

1. מייבשים את פרוסות הבלוטים בתנור - בחום של 200 מעלות בתבנית שטוחה.

2. כשהם מתייבשים ומתחילים להשחים קלות - מעבירים אותם למחבת בחום בינוני גבוהה. קולים אותם במחבת תוך עירבוב תמידי.

המצב בו מפסיקים את הקלייה הוא כאשר הצבע הוא חום כהה עם קצת שחור.

3. טוחנים את הפרוסות במטחנת תבלינים לאבקה דקה.

4. כשרוצים לשתות:

4.1 שמים 2 ליטר מים בקומקום ומוסיפים לו 4 כפות מהקפה

4.2 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 7 דקות נוספות.

4.3 מגישים מומתק או לא.

bottom of page