top of page

באבא חמציץ - פינוק חציל וחמציץ

מתכון שהתחיל באילתור עם חצילים ונגמר כאחד המנות שיש אצלנו כל שבוע

כי הוא כל כך טעים ונטרף תוך דקות.

מצרכים:

10 חצילים 

קערה מלאה חמציצים קצוצים (גבעולים, עלים, פרחים)

מיץ לימון לפי הטעם

מלח

שמן זית משובח

 

אופן ההכנה:

1. קולים את החצילים על אש חשופה (אנחנו שמים את החצילים על רשתות).

2. חותכים את החצילים לאורך ופותחים אותם כמו ספר.

3. מפזרים מעל החצילים מלח, וחמציצים קצוצים. מזלפים מעל שמן זית.

** אם חסרה חמיצות, אפשר לזלף קצת לימון מעל.

 

בתאבון

** תודה לאורנה זבידה על התמונות.

תבשיל לופית וחמציץ
bottom of page