top of page

קדירת בלוטים

המתכון שלמדתי מיערה שחם לקדירת בלוטים

מתכון לקדירת הבלוטים המפורסמת.

המתכון באדיבות לקטית העל יערה שחם.

מצרכים:

60 בלוטים קלופים (מהקליפה החיצונית והפנימית) פרוסים לפרוסות בעובי 2 מ"מ מושרים במים ושטופים.

4 שיני שום כתושות

2 כפות זנגביל טרי מגורר

1/2 כוס רוטב סויה

1/2 כוס מים

1 כוס חלב קוקוס

1 כף חומץ תפוחים

2 כפות סילאן

2 כפות קורנפלור

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הבלוטים במים רותחים 10 דקות. 

2. מחליפים את המים במים רותחים חדשים ומבשלים 10 דקות נוספות.

3. חוזרים על 2 במידת הצורך אם הבלוטים עדיין מרים.

4. מכינים את הרוטב:

4.1 מטגנים את השום והזנגביל יחד קלות.

4.2 מוסיפים את כל הנוזלים ומביאים לרתיחה.

4.3 מערבבים את הקורנפלור בכוס מים קרים עד שהוא נמס ואז מוסיפים אותו לרוטב.

5. מאחדים את הבלוטים (כשהם כבר לא מרים ומסוננים ממי הבישול) עם הרוטב.

 

bottom of page