top of page

מעדן לופית וחמציץ

מעדן קלאסי שלוקח לופית שהיא צמח רעיל והופך אותו למעדן בחצי שעה בלבד!

תבשיל לופית וחמציץ

מצרכים:

שמן זית

שני בצלים

קערה גדולה מלאה עלי לופית ללא גבעולים

קערה גדולה מלאה בחמציצים (כולל עלים וגבעול)

 

מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

1.במחבת איכותית מטגנים את הבצל בשמן זית עד שיזהיב ויתקרמל.

2. קוצצים את עלי הלופית בניגוד לכיוון העורקים שבעלים (בניצב לעלה).

3. מוסיפים את עלי הלופית הקצוצים למחבת מטגנים בערבוב 5 דקות עד שכל העלים נובלים.

4. מוסיפים את החמציצים הקצוצים למחבת, מטגנים בערבוב 5 דקות עד שגם הם נובלים.

5. מוסיפים 2 כוסות מים ומבשלים חצי שעה.

   חשוב לשים לב שהתבשיל לא ישרף ולא ידבק לתחתית. הוא אמור לצאת רטוב אבל לא מרקי.

6. אחרי חצי שעה בודקים, קודם עם כמות קטנה ואז עם כף שלמה, שכשמכניסים לפה את התבשיל אין תחושת עיקצוץ, נימול או חוסר תחושה בפה. אם כן - המשיכו לבשל, אם לא- מוכן! 

 

 

בתאבון

** תודה לאורנה זבידה על התמונות.

bottom of page