top of page

חסה - תבשיל ערבי של עלים מלוקטים

מתכון ערבי מסורתי שלימדה אותי יערה שחם

מצרכים:

קערה מלאה עלים ירוקים (כגון: חוביזה, כף אווז, סלק בר, גדילן, חרצית, חוטמית זיפנית) 

 

3 בצלים גדולים קצוצים בינוני

מיץ מ2 לימונים

מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

1.במחבת איכותית מטגנים את הבצל עד שיזהיב ויתקרמל.

2. מוסיפים את העלים הקצוצים גס, מטגנים יחד עד שהם יבלו (אבל אין צורך להרוג אותם לגמרי כי אלו לא עלים שחייבים בישול).

3. מורידים מהאש, מוסיפים את מיץ הלימון מלח ופלפל, מערבבים.

4. מכסים את המחבת ומחכים 5 דקות לפני ההגשה לספיגת הטעמים.

 

*** משהו שגיליתי בעצמי - בסיורי הליקוט שלי אני מגישה את החסה על מצע של גרגרי חומוס רכים וחמימים (מומלץ להשתמש בזן "הדס") וזה מאוד טעים.

 

בתאבון

bottom of page