מטאר פלאק הודי טבעוני
את הרעיון למתכון המדהים הזה למדתי מנועם שרייטר שמבשלת בטריקטו
זה אחד המתכונים הכי טעימים שעשיתי והוא לא חריף בכלל.
אם אתם צריכים לבחור מתכון אחד מהאתר שלי, קחו את זה!
אופן ההכנה:
1. מחממים שמן בסיר על אש נמוכה, להוסיף לו את זרעי הכמון, זרעי חרדל, עלי קארי-פאטא, ומקלות קנמון. מחכים שהזרעים יתפצפצו קצת אבל לא ישרפו.
2. מוסיפים את הבצל, שום וג'ינגר (ואם אתם רוצים חריף אז גם פלפל ירוק קצוץ). מטגנים 5 דקות.
** בשלב זה אפשר להוסיף עוד ירקות מגוררים כמו גזר, דלעת, קישוא...
3. מוסיפים את אבקת הקארי ומטגנים יחד בערבוב 2 דקות.
3. מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים יחד עוד 5 דקות .
4. מוסיפים 5 כוסות מים רותחים וכף סוכר ומביאים לרתיחה, מבשלים 5 דקות.
5. מוסיפים שמנת קשיו, רוטב סויה כוסברה קצוצה (לא חובה) ומלח. לערבב ולבשל 20 דקות.
6. מוסיפים את הקטניות הטריות (לא חובה) מכסים ומרתיחים שוב.
7. מורידים מהאש ומכניסים לסיר את הירוקים, מכסים במכסה ומחכים 5 דקות.
טועמים לבדוק אם יש צורך להוסיף מלח.
מומלץ להגיש על אורז בניחוח הל, קנמון, ציפורן וקוקוס
בתאבון
מצרכים לסיר פויקה 3:
קערה מלאה בעלים מלוקטים קצוצים גס: סרפדים, חוביזות, כף אווז, סלק בר, חמציצים, חומעה, גדילנים (קטנים או גזורים מהקוצים)...
כף זרעי חרדל שחור
3 מקלות קנמון
2 כפות גדושות עלי קארי-פאטא (אפשר להשיג בחנויות הודיות או להסתדר בלי)
1 כף זרעי כמון
3 בצלים קצוצים
3 כפות גדושות ג'ינג'ר טרי מגורר
3 כפות גדושות שום קצוץ
4 כפות אבקת קארי איכותית
5 כפות רסק עגבניות
כף סוכר חום
5 כוסות מים
צרור כוסברה טריה (אפשר גם בלי)
5 כוסות שמנת קשיו (1.5 כוסות קשיו עם 2 כוסות מים טחונים בבלנדר/מעבד מזון)
9 כפות רוטב סויה
3 כוסותקטניות טריות: גרעיני בקיה טריה, טופח טרי, קדד, אפונת בר (אם אין, אפשר אפונה קפואה, אפשר גם בלי)
מלח לפי הטעם
(לא, זאת לא טעות, אין פלפל במתכונים שלי כי בפולניה לא היה חריף!
אבל אם בא לכם... במתכון המקורי יש פלפל ירוק קצוץ).