top of page

עוגת בלוטים טבעונית

עוגה עסיסית עם רכיבים מפתיעים

התאמתי ושידרגתי מתכון מדהים של קרן אגם לקמח מלא וקמח בלוטים, מעולה גם אם אין לך קמח בלוטים (פשוט להחליף בקמח מלא)

אופן ההכנה:

1. מועכים את האבוקדו היטב היטב.

2. מוסיפים לאבוקדו את כל החומרים הרטובים.

3. מערבבים בקערה נפרדת את כל החומרים היבשים.

4. מוסיפים את היבשים לקערת הרטובים, תוך עירבוב מינימלי.

5. מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל30 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.

מצרכים:

1 כוס קמח בלוטים (אם אין, השתמשו בקמח כוסמין מלא)

1/4 כוס קמח כוסמין מלא (או כל קמח מלא אחר, או קמח בלוטים לעוגה נטולת גלוטן)

1/2 כוס קקאו איכותי

2.5 כפיות אבקת אפיה

3/4 כפית אבקת סודה לשתיה

כוס רסק תפוחים

חצי אבוקדו בינוני או רבע אבוקדו גדול מאוד בשל ורך

1.25 כפיות תמצית וניל

1/4 כפית מלח

חצי כוס חלב טבעוני (אורז, שיבולת שועל...)

1/2 כוס סוכר חום

כף חומץ תפוחים (חשוב מאוד לאווריריות העוגה, ולא עושה חמוץ!)

 

bottom of page