top of page
תורמו-חרוב
מתכון שלמדתי מעופר אבל
אופן ההכנה:
1.מבשלים את זרעי החרובים במים רותחים חצי שעה ומשרים במים אלו לפחות שעה.
2. מחליפים את המים , מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה די חזקה חצי שעה נוספת.
3. מחליפים את המים ומבשלים שוב חצי שעה במים רותחים.
4. הזרעים אמורים להתרכך, להתבקע קלות ולהיראות כמו שעועית (ולאבד את המרירות).
אם אחרי 3 הרתחות הם עדיין לא רכים, המשיכו - החליפו מים והרתיחו חצי שעה.
5. כאשר הזרעים רכים, סננו את המים, פזרו עליהם את הכמון, (מי שרוצה כורכום) ומיץ לימון בנדיבות.
6. השרו במיץ הלימון 5 שעות לפחות כדי שיספג.
מגישים קר - כחטיף.
מצרכים:
3 כוסות זרעי חרובים
מים
לתיבול:
מיץ מ2 לימונים
כף כמון
כף כורכום (לא חובה)
מלח לפי הטעם
bottom of page