קדירה ברזילאית עם סרפדים
מתכון של פג'ואדה על בסיס שעועית שחורה לו מוסיפים סרפדים לחיזוק
אופן ההכנה:
** חשוב מאוד- לא להוסיף מלח לסיר עד שהשעועית לא מתרככת לשביעות רצונך.
1. מטגנים את הבצל להזהבה, מוסיפים אליו את הפלפל לטיגון.
2. מוסיפים כמון ואורגנו ומטגנים יחד קלות (שלא ישרף).
3. מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים יחד .
4. מוסיפים את שאר הירקות ומטגנים יחד כך שהרסק המתובל עם הבצל עוטף את כל הירקות.
5. מוסיפים את השעועית, מערבבים ומטגנים עוד קצת.
6. מוסיפים מים לכיסוי של 2 ס"מ מעל הירקות (אל דאגה, תמיד אפשר לאדות.
7. כשהשעועית רכה, מוסיפים מלח לפי הטעם, ומאדים נוזלים מיותרים אם יש.
8. מורידים מהאש ומכניסים לסיר צרור עבה של סרפד, מכסים במכסה ומחכים 5 דקות.
מערבבים ו...בתאבון
מצרכים לסיר פויקה 3:
3 כוסות שעועית שחורה מושרות 3 ימים במים (שמוחלפים כל כמה שעות)
צרור גבעולי סרפד
1/2 כוס שמן זית
3 בצלים קצוצים
2 פלפלים אדום/כתום קצוצים דק
ירקות שורש (תפו"א,בטטה,שורש סלרי,גזר...)
גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים
5 כפות רסק עגבניות אורגני
1 כף גדושה כמון
1 כף גדושה אורגנו יבש איכותי
מלח לפי הטעם
(לא, זאת לא טעות, אין פלפל במתכונים שלי כי בפולניה לא היה חריף!
אבל אם בא לכם... במתכון המקורי יש צ'ילי גרוס).