top of page

דייסה מזרעי חרובים

מתכון שלמדתי מעופר אבל

אופן ההכנה:

1.מבשלים את זרעי החרובים במים רותחים חצי שעה ומשרים במים אלו לפחות שעה.

2. מחליפים את המים , מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה די חזקה חצי שעה נוספת.

3. מחליפים את המים ומבשלים שוב חצי שעה במים רותחים.

4. הזרעים אמורים להתרכך, להתבקע קלות ולהיראות כמו שעועית (ולאבד את המרירות).

    אם אחרי 3 הרתחות הם עדיין לא רכים, המשיכו - החליפו מים והרתיחו חצי שעה.

5. כאשר הזרעים רכים, סננו את המים ומעכו את זרעי החרובים הרכים.

6. הוסיפו לסיר את הזרעים המעוכים יחד עם חלב טבעוני (אורז/שקדים/סויה/שיבולת שועל...), סילאן או דיבס חרובים וקצת מלח אפשר להוסיף גם תפוח מגורר וקוקוס מגורר.

7. מבשלים יחד כחצי שעה עד שמתקבלת מרקם דיסתי.

מגישים חם - כדייסה.

מצרכים:

3 כוסות זרעי חרובים

מים

ליטר חלב טבעוני (אורז/שקדים/סויה...)

רבע כוס סילאן או דיבס חרובים

2 תפוחי עץ מגוררים (אפשרי)

חצי כוס שבבי קוקוס (אפשרי)

קורט מלח

 

 

 

 

bottom of page