top of page

קמח בלוטים

הדרך שפיתחתי ליצירת קמח בלוטים

הדרך הכי אפקטיבית שאני מצאתי להכין קמח בלוטים - מלא בערכים תזונתיים ונטול גלוטן.

מה שמיוחד באיך שאני מכינה אותו הוא שהוא שומר על העמילניות שלו ולכן יכול ממש להחליף קמח חיטה במתכונים.

מצרכים:

בלוטים (עדיף של אלון תבור)

מים

קערה ומסננת

אופן ההכנה:

1. מקלפים את הבלוטים מקליפתם החיצונית החומה.

משרים במים כדי שהקליפה הפנימית תתרכך ותהיה יותר קלה להסרה.

2. מגרדים עם האזור החלק בסכין את הקליפה הפנימית הדקה החומה.

   (אני מדגימה איך לעשות את זה בסיורי הליקוט שלי).

** חשוב ביותר - לא משאירים את הבלוטים המקולפים באוויר הפתוח - מיד מכניסים אותם לקערה מלאה במים.

2. פורסים את הבלוטים לפרוסות דקות. אפשר לפרוס בסכין או בסכין הפורס של מעבד המזון.

** שוב - את הפרוסות מכניסים למים.

3. הפרוסות יעכירו את המים ויהפכו אותם לחומים - אלו התאנינים שגורמים למרירות שיוצאים מהבלוטים.

4. לסירוגין - משרים את הבלוטים במים, מערבבים ושוטפים. ושוב משרים, מערבבים ושוטפים.

   עד שהבלוטים מאבדים מהמרירות שלהם (ממש טועמים). 

   לי התהליך לוקח כ10 שטיפות והשריות. (אני עושה את זה תוך כדי יום שגרתי בבית).

5. מסננים את הפרוסות וטוחנים אותם בבלנדר או מעבד מזון.

6. הקמח נשמר הכי טוב במקפיא, אפשר לשמור עד שבועיים במקרר.

bottom of page