top of page

ראגו עדשים וירוקי העונה

מתכון מדהים וכמעט בשרי שף נדב מלין,

מתוך מתכוני מיני-קורס "מלקטים מבשלים" בשיתוף קייטרינג לואיזה

20190202_144929.jpg

מצרכים:

צרור עלים/נבטים ירוקים (כגון: חוביזה, כף אווז, סלק בר, גדילן, חרצית, חוטמית זיפנית) 

כוס עדשים שחורות - מושרות ללילה במקרר (אם לא עלה בידכם להשיג את הזן שנקרא ׳בלוגה׳ אז ניתן להשתמש בעדשים אחרות אבל יש להשרות רק כשעה שעתיים לפני).


1 בצל גדול
2 גזרים
2 גבעולי סלרי

100 גרם עגבניות טריות בעונה או 100 גר
150 גרם עגבניות (100 גרם עגבניות מרוסקות מתוצרת איכותית ללא חומרים משמרים מחוץ לעונת העגבניות)

כוס יין

רשימת ליקוט:
100 גרם דפונית או פקועה (אם לא הצלחתם ללקט, השתמשו בפורטבלו או שמפיניון)
עלי גדילן

 

כפית גראם מסאלה

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. לחתוך לקוביות את הבצל, הגזר והסלרי (ולשמור בקערות נפרדות)

2. לקלוף את העבניות (ניתן לחלוט במים רותחים) ולחתוך לקוביות

3. לחתוך לרצועות את הפטריות ועלי הגדילן

4.  את הבישול מתחילם בטיגון הסופריטו בשמן זית - בצל ולאחריו הגזר ובסוף הסלרי בהפרש של כמה דקות בין אחד לשני.

5. מוסיפים את הפטריות ומטגנים כמה דקות נוספות.

6. מוסיפים כפית גרם מסאלה וכפית מלח ו׳פותחים׳ את התבלין כדקה בשמן.

7. לאחר מכן מוסיפים את העגבניות הקצוצות, את היין והעדשים ומכסים במים.

8. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לפעפוע עדין למשך שעה.

9. יש לערבב מפעם לפעם ולהוסיף מים במידת הצורך.

10. כחמש דקות לפני סוף הבישול יש להוסיף לפני ההגשה ניתן להוסיף את עלי הגדילן הקצוצים לתבשיל.
 

 

בתאבון

bottom of page