top of page

אנטיפסטי של ירקות צלויים על הגריל בפסטו פרסיון

מתכון צבעוני וטעים שמוציא לטבע שם טוב של שף נדב מלין,

מתוך מתכוני מיני-קורס "מלקטים מבשלים" בשיתוף קייטרינג לואיזה

20190202_142818.jpg
20190202_140022.jpg

מצרכים:

צרור עלים 

2 בטטות רזות וארוכות 

1 כרובית עם העלים

2 ארטישוקים 

4 בייבי זוקיני

שן שום

לימון

2 כפות צנוברים

שמן זית

 

רשימת ליקוט:

כוס עלי פרסיון ללא הגבעולים

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. לנקות את העלים החיצוניים של הארטישוק, לחתוך אותו לאורכו ולהסיר את הליבה השעירה.

2. לחצות את הזוקיני לאורכם ולהמליח מעט כחצי שעה לפני הצלייה

3. לאדות את הכרובית בסיר מכוסה ככה שהמים יגיעו רק עד לבסיס הכרובית והחלק של הפרחים רק יתבשל מאדים.

 

4. את הבטטות צולים שלמות בתוך המדורה עד לריכוך. אפשר לצלות אותן כמו שהן בתוך גחלים לוחשות או עטופות בנייר כסף בתוך המדורה.

5. לאחר כשעה-שעה וחצי כשהן רכות מוציאים אותן מהאש, מנקים היטב, וחוצים לאורכן. בוזקים מעט מלח על הבטטות לפני ההגשה.

 

6. את הכרובית יש לעשות היטב בשמן זית ולפזר מלח על התפרחת החיצונית. לאחר מכן ניתן לצלות אותה לאיטה על אש נמוכה במדורה כך שתקבל את הנחוחות המעושנים ולבסוף לצרוב אותה במקום שבו יש אש חזקה למשך כמה דקות עד שיתקבל צבע זהבהב. אם עושים בבית ניתן פשוט לאפות בתנור כ 30-45 דקות ב-200 מעלות עד לקבלת הצבע הזהבהב.

 

7. את הארטישוקים חולטים כ-5 דקות במי מלח רותחים ולאחר מכן מעבירים אותם לפלאנצ׳יה חמה או לגריל לכמה דקות עד לקבלת הקראסט החיצוני.

 

8. את הזוקיני, לאחר שהמלחנו נצלה על הפל׳אנצה או על הגריל לכמה דקות בתחילה כשפניהם למטה לקבלת צבע שחום. לאחר מכן נהפוך אותם וננמיך את האש או שנעביר לאיזור פחות חום בגריל להמשך צלייה עד שהם מתרככים מעט בפנים.

 

9. בזמן הבישול של כל הירקות ניתן להכין את פסטו הפרסיון:

- במכתש ועלי נמעך את שן השום עם כמה גרגרים של מלח גס ולאחר מכן נוסיף את עלי הפרסיון עם עוד כמה גרגרי מלח.

- לאחר שנוצרה לנו משחה רכה נוסיף את הצנוברים ונמשיך בפעולת הכתישה.

- נוסיף כפית מיץ לימון ושתי קוביות קרח למכתש, ולאחר שכתשנו אותם נזלף תוך כדי ערבוב 4 כפות שמן זית.

 

נגיש את כל הירקות בטמפרטורת החדר עם הפסטו פרסיון לצידם.

 

בתאבון

bottom of page