top of page

נטופה ערבה ואספרג על הפלאנצ'ה

מתכון שמוציא את הטעמים של היער של שף נדב מלין,

מתוך מתכוני מיני-קורס "מלקטים מבשלים" בשיתוף קייטרינג לואיזה

20190202_151049.jpg

מצרכים:

צרור נצרי אספרג החורש

3 פטריות ממין נטופה ערבה

שמן זית 

מלח ופלפל לפי הטעם

זהו מתכון פשוט ביותר במינימום בישול על מנת להוציא משני החומרי גלם האלה את המיטב.

 

אופן ההכנה:

1. מחממים מראש פלאנצ׳ה או את הגריל ובמקביל מרתיחיחם מי מלח בסיר לחליטת האספרגוס.

2. משמנים את הפטריות מעט בשמן זית ומניחים על הפלאנצ׳ה כשהצד החיצוני של הפטריה לכיוון המחבת.

3. צולים כמה דקות עד שהצד הזה משחים, הופכים לצד השני וצולים עד שהפטריה מבושלת לגמרי מבפנים (אפשר לראות שהצבע הופך לכתום בוהק יותר).

4. בינתיים חולטים את האספרג כדקה-שתיים (תלוי בעובי) עד שהצבע שלו הופך לירוק בוהק.

5. מהחליטה מעבירים את האספרג אל הפלאנצ׳ה לצריבה קצרה של כמה שניות תוך כדי שמטפטפים עליו מעט שמן זית.

6. מעבירים את הכל לצלחת הגשה ומתבלים במלח ופלפל.

בתאבון

20190202_150646.jpg
bottom of page