top of page

פאייה פטריות בר

ההצעה של שף נדב מלין לבישול מגוון פטריות בר,

מתוך מתכוני מיני-קורס "מלקטים מבשלים" בשיתוף קייטרינג לואיזה

20190202_145525.jpg

מצרכים:

כוס אורז לפאייה (אורז בומבה)

100 גרם אפונת שלג

4 עגבניות

2 פלפלים

שני שיני שום

כפית פפריקה מתוקה

קורט זעפרן

3 כוסות ציר ירקות

 

רשימת ליקוט:

200 גרם פטריות בר: נטופה ערבה, אחלמית, קמרונית אדמדמה, שיננית, אלתית, וכו'

צרור עלי גזר קיפח

מלח ופלפל לפי הטעם

את המנה הזו עדיף לעשות במחבת פאייה או מחבת מספיק רחבה ועם שוליים מספיק גבוהות.

 

אופן ההכנה:

1. לחתוך את העגבניות, והפלפלים לקוביות 

2. לנקות את אפונת השלג והפטריות

3. לקצוץ דק את השיני שום

4. לנקות את הפטריות ולפרוס אותן לפרוסות.

5. נחמם שמן זית במחבת ונטגן את הפטריות במשך כמה דקות עד שהן התבשלו לגמרי.

6. נוסיף את השום והפפריקה וכעבור דקה את הפלפלים והעגבניות ונטגן כמה דקות נוספות עד לריכוך.

7. נוסיף את האורז, הזעפרן ואת ציר הירקות. נבשל על אש נמוכה עד שהאורז סופג את כל הנוזלים (יש להוסיף מעט מים במידת הצורך).

8. כשתי דקות לפני תום הבישול נוסיף את אפונת השלג.

9. מעטרים את המנה בצרור עלי גזר קיפח המלוקטים.

בתאבון

bottom of page