אורז סרפדים חגיגי בסגנון פרסי

דרך נפלאה להכניס את שפע המינרלים של הסרפד לאורז יפייפה שיצר שף נדב מלין,

מתוך מתכוני מיני-קורס "מלקטים מבשלים" בשיתוף קייטרינג לואיזה

מצרכים:

בצל סגול או לבן קצוץ

¼ כוס שמן

⅓ כפית כורכום

⅓ כפית כמון

⅓ כפית ראס אל חנות

כוס אורז בסמטי משובח

¼ צרור פטרוזיליה (50 גרם)

25 גרם עלי סלרי

רשימת ליקוט:

2 כוסות עלי סרפד (מופרדים מהגבעולים)

כוס עלי שומר בר (לא חובה)

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

 

  1. בסיר בעל תחתית עבה מטגנים את הבצל על אש נמוכה-בינונית כחצי שעה.

  2. בזמן שהבצל מיטגן, משרים כוס אורז ב-2 כוסות מים.

  3. מוסיפים לבצל המטוגן ½ כפית מלח ואת התבלינים (כורכום, כמון וראס אל חנות) ומטגנים קלות.

  4. קוצצים את העלים דק.

  5. מוסיפים לסיר 2 כוסות מים ואת העלים הקצוצים (ללא הסרפד).

  6. אחרי שהמים שוב רתחו, מסננים את האורז ומוסיפים אותו לסיר.

  7. מכסים את הסיר לאטימה כמה שיותר הרמטית (נדב אפילו שם מעל סירים ללחץ נוסף)

  8. מבשלים 15 דקות (או על פי ההוראות על השקית).

  9. מוסיפים מעל האורז את עלי הסרפד וסוגרים שוב את הסיר לעוד דקה.

  10. מאווררים את האורז במזלג. סוגרים שוב את המכסה ומחכים 5 דקות.

  11. לפני ההגשה זורים מעל הכל עלי שומר קצוצים.

 

בתאבון

לקבלת עדכונים

אביבית 054-3131971

כתובת: ת.ד. 492 עתלית

© 2015 by Avivit - Siri Joti