top of page

אורז סרפדים חגיגי בסגנון פרסי

דרך נפלאה להכניס את שפע המינרלים של הסרפד לאורז יפייפה שיצר שף נדב מלין,

מתוך מתכוני מיני-קורס "מלקטים מבשלים" בשיתוף קייטרינג לואיזה

אורז סרפדים פרסי.jpg

מצרכים:

בצל סגול או לבן קצוץ

¼ כוס שמן

⅓ כפית כורכום

⅓ כפית כמון

⅓ כפית ראס אל חנות

כוס אורז בסמטי משובח

¼ צרור פטרוזיליה (50 גרם)

25 גרם עלי סלרי

רשימת ליקוט:

2 כוסות עלי סרפד (מופרדים מהגבעולים)

כוס עלי שומר בר (לא חובה)

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

 

  1. בסיר בעל תחתית עבה מטגנים את הבצל על אש נמוכה-בינונית כחצי שעה.

  2. בזמן שהבצל מיטגן, משרים כוס אורז ב-2 כוסות מים.

  3. מוסיפים לבצל המטוגן ½ כפית מלח ואת התבלינים (כורכום, כמון וראס אל חנות) ומטגנים קלות.

  4. קוצצים את העלים דק.

  5. מוסיפים לסיר 2 כוסות מים ואת העלים הקצוצים (ללא הסרפד).

  6. אחרי שהמים שוב רתחו, מסננים את האורז ומוסיפים אותו לסיר.

  7. מכסים את הסיר לאטימה כמה שיותר הרמטית (נדב אפילו שם מעל סירים ללחץ נוסף)

  8. מבשלים 15 דקות (או על פי ההוראות על השקית).

  9. מוסיפים מעל האורז את עלי הסרפד וסוגרים שוב את הסיר לעוד דקה.

  10. מאווררים את האורז במזלג. סוגרים שוב את המכסה ומחכים 5 דקות.

  11. לפני ההגשה זורים מעל הכל עלי שומר קצוצים.

 

בתאבון

bottom of page