אורז סרפדים חגיגי בסגנון פרסי
דרך נפלאה להכניס את שפע המינרלים של הסרפד לאורז יפייפה שיצר שף נדב מלין,
מתוך מתכוני מיני-קורס "מלקטים מבשלים" בשיתוף קייטרינג לואיזה
מצרכים:
בצל סגול או לבן קצוץ
¼ כוס שמן
⅓ כפית כורכום
⅓ כפית כמון
⅓ כפית ראס אל חנות
כוס אורז בסמטי משובח
¼ צרור פטרוזיליה (50 גרם)
25 גרם עלי סלרי
רשימת ליקוט:
2 כוסות עלי סרפד (מופרדים מהגבעולים)
כוס עלי שומר בר (לא חובה)
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
-
בסיר בעל תחתית עבה מטגנים את הבצל על אש נמוכה-בינונית כחצי שעה.
-
בזמן שהבצל מיטגן, משרים כוס אורז ב-2 כוסות מים.
-
מוסיפים לבצל המטוגן ½ כפית מלח ואת התבלינים (כורכום, כמון וראס אל חנות) ומטגנים קלות.
-
קוצצים את העלים דק.
-
מוסיפים לסיר 2 כוסות מים ואת העלים הקצוצים (ללא הסרפד).
-
אחרי שהמים שוב רתחו, מסננים את האורז ומוסיפים אותו לסיר.
-
מכסים את הסיר לאטימה כמה שיותר הרמטית (נדב אפילו שם מעל סירים ללחץ נוסף)
-
מבשלים 15 דקות (או על פי ההוראות על השקית).
-
מוסיפים מעל האורז את עלי הסרפד וסוגרים שוב את הסיר לעוד דקה.
-
מאווררים את האורז במזלג. סוגרים שוב את המכסה ומחכים 5 דקות.
-
לפני ההגשה זורים מעל הכל עלי שומר קצוצים.
בתאבון