קדירת שעועית וגדילנים בנוסח גרוזיני
קדירה מחממת וטעימה שהיא ארוחה שלמה של שף נדב מלין,
מתוך מתכוני מיני-קורס "מלקטים מבשלים" בשיתוף קייטרינג לואיזה
מצרכים:
כוס שעועית אדומה
2 בצלים
4 כפות שמן זית
2 שיני שום
2 כפיות כמלי סונלי Khmeli Suneli (תערובת תבלינים גרוזינית)
2 גזרים
4 פלפלים מסוג רמירו חתוכים גס
2 זוקיני חתוכים גס
רשימת ליקוט:
2 כוסות עלי גדילן מנוקים מקוצים וקצוצים
כוס עלי או גבעולי חרצית
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. משרים כוס שעועית אדומה במים למשך לילה.
2. בבוקר מבשלים אותה בסיר נפרד שעה-שעה וחצי עד שמתרככת.
3. בסיר חדש - מטגנים 2 בצלים קצוצים, על אש נמוכה בשמן זית עד שמוזהבים.
4. מוסיפים 2 שיני שום קצוצות, מטגנים 3 דקות.
5. מוסיפים את 2 כפיות של כמלי סונלי Khmeli Suneli (תערובת תבלינים גרוזינית),
6. מוסיפים לסיר 2 גזרים קצוצים מטגנים 3 דקות.
7. מוסיפים את השעועית עם מי הבישול שלה יחד עם הפלפלים והזוקיני.
8. מבשלים חצי שעה ביחד על אש נמוכה.
9. לפני ההגשה מוסיפים את הירק: פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, עלי גדילן גזורים מהקוצים, חרצית.
בתאבון