top of page

קדירת שעועית וגדילנים בנוסח גרוזיני

קדירה מחממת וטעימה שהיא ארוחה שלמה של שף נדב מלין,

מתוך מתכוני מיני-קורס "מלקטים מבשלים" בשיתוף קייטרינג לואיזה

קדירת שעועית גרוזינית.jpg

מצרכים:

כוס שעועית אדומה

2 בצלים

4 כפות שמן זית

2 שיני שום 

2 כפיות כמלי סונלי Khmeli Suneli (תערובת תבלינים גרוזינית)

2 גזרים

4 פלפלים מסוג רמירו חתוכים גס

2 זוקיני חתוכים גס

 

רשימת ליקוט:

2 כוסות עלי גדילן מנוקים מקוצים וקצוצים

כוס עלי או גבעולי חרצית

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. משרים כוס שעועית אדומה במים למשך לילה.

2. בבוקר מבשלים אותה בסיר נפרד שעה-שעה וחצי עד שמתרככת.

3. בסיר חדש - מטגנים 2 בצלים קצוצים, על אש נמוכה בשמן זית עד שמוזהבים.

4. מוסיפים 2 שיני שום קצוצות, מטגנים 3 דקות.

5. מוסיפים את 2 כפיות של כמלי סונלי Khmeli Suneli (תערובת תבלינים גרוזינית),

6. מוסיפים לסיר 2 גזרים קצוצים מטגנים 3 דקות.

7. מוסיפים את השעועית עם מי הבישול שלה יחד עם הפלפלים והזוקיני.

8. מבשלים חצי שעה ביחד על אש נמוכה.

9. לפני ההגשה מוסיפים את הירק: פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, עלי גדילן גזורים מהקוצים, חרצית.

 

בתאבון

bottom of page