top of page

כרוב צלוי באיולי פרחי חרדל

האיולי הוא מאכל מסורתי שמגיע מהמסורת הקטלונית ושף נדב מלין שילב אותו עם כרוב צלוי שממש מתקרמל לו בתנור,

מתוך מתכוני מיני-קורס "מלקטים מבשלים" בשיתוף קייטרינג לואיזה

כרוב ואיולי.jpg

מצרכים:

4 שיני שום

חצי כפית מלח ים

מיץ מחצי לימון

50 מ"ל (4 כפות) שמן זית

3 ראשי כרוב לבן

כפית מלח

5 כפות שמן זית

 

רשימת ליקוט:

4 כפות פרחי חרדל (ללא גבעולים)

ציוד

מכתש ועלי משיש

(לא, בבלנדר ההרכב הכימי משתנה ולא יוצא אותו הדבר)

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

 

להכנת האיולי:

* חשוב להשתמש במכתש ועלי משיש.

1. שמים במכתש ועלי את השום עם המלח ומתחילים לכתוש

2. מוסיפים למכתש את מיץ הלימון וכותשים יחד עד שמתפרק

3. מוסיפים 4 כפות פרחי חרדל

4. ואז תוך המשך כתישה מזליפים פנימה את שמן הזית.

להכנת הכרוב הצלוי

1. מוציאים את הליבה הקשיחה של הכרובים החוצה: ממש פוערים חור במרכז. שכל החלק הסיבי של הליבה יצא החוצה (כמו בממולאים).

2. שופכים פנימה שמן זית ומנערים את הכרוב כך שיכנס היטב בין העלים.

3. סוגרים טוב בניר כסף (או קודם בניר אפיה). חשוב שיסגר טוב כדי שהכרוב יתבשל בנוזלים של עצמו.

4. שמים בטאבון, או בתנור 160 מעלות בערך שעה וחצי עד שרך.

5. לפני ההגשה פותחים וחותכים לחצי או רבעים.

6. מפזרים סומאק טהור מלוקט, מלח ואת האיולי.

אפשר גם לפזר שמן צ'ילי.

 

** גיוון אפשרי - להגיש עם תפוחי אדמה במקום הכרוב.

 

בתאבון

bottom of page