top of page
פויקה מיניסטרונה וירוקי העונה
מתכון טעים ומושלם לחורף של שף נדב מלין, מתוך הפרוייקט "מתנות מהטבע"
בשיתוף קייטרינג לואיזה
מצרכים:
צרור עלים/נבטים ירוקים (כגון: חוביזה, כף אווז, סלק בר, גדילן, חרצית, חוטמית זיפנית)
500 גרם שעועית לוביה טריה או 500 גרם שעועית לבנה מושרית 24 שעות לפני ומבושלת עם עלי דפנה ורוזמרין
5 בצלים
5 גזרים
10 גבעולי סלרי
2 כרישה
10 קישואים קטנים
10 עגבניות
כוס אורז עגול
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. קוצצים את כל הירקות לקוביות קטנות (לא לערבב ביניהם).
2. מחממים את הפויקה היטב , מוסיפים שמן זית ומתחילים בטיגון הבצלים.
3. לאחר שהבצלים מוזהבים קלות, מוסיפים את הגזרים.
4. כשהגזרים מוזהבים מוסיפים את הסלרי, וכך הלאה כל ירק נכנס לבד לפויקה (ומתווסף לחברים שכבר הוזהבו שם).
5. להוסיף מים ומבשלים שעה.
6. מוסיפים את האורז והשעועית ומבשלים עוד 30 דקות
7. רגע לפני ההגשה קוצצים את העלים המלוקטים ומוסיפים לסיר.
מגישים מיד.
בתאבון
bottom of page