מתכון מצולם לפסטו בלוטים:

מתכון מפורט לפסטו בלוטים כפי שהכין השף טל דדון במפגש של קורס ליקוט מקצועי:
1. מקלפים חופן בלוטים (של אלון תבור) ומגררים אותם דק בפומפיה.
2. משרים ושוטפים אותם 3 פעמים במים עם כפית מלח. (אם אתם משתמשים בבלוטים מאלון אחר, פשוט תשרו ותשטפו עוד כמה פעמים)
3. סוחטים את הבלוטים המגוררים היטב כדי שלא יצא נוזלי.
4. מפרידים את העלים מצרור יפה של פטרוזיליה ומצרור של בזיליקום.
5. מועכים שתי שיני שום במכתש ועלי.
6. מוסיפים למכתש את הבזיליקום והפטרוזיליה ושש כפות שמן זית.
7. ממשיכים לכתוש דק דק.
8. מוסיפים את הבלוטים המושרים
וכפית של מלח הימאליה וכותשים במשך כמה דקות עד לקבלת מחית אחידה.
9. מוסיפים מעט שמן זית, לימון או ליים
ומלח לפי הטעם
לסיום מערבבים ומתקנים תיבול אם צריך.

הכי כיף לאכול עם פיתות.
יכול להישמר במקרר בתוך צנצנת סגורה עד שבוע.

להתראות בטבע

אביבית ג'וטי