top of page

 כרובית וכרוב סגול מעושנים במחטי אורן בתבלין אלה

שימוש מעניין ומפתיע למחטי אורן ולענפי אלת המסטיק - מבית היוצר של שף נדב מלין, מתוך הפרוייקט "מתנות מהטבע" בשיתוף קייטרינג לואיזה

המתכון הותאם לשימוש ביתי על ידי השף שלנו דוד בלפר

מצרכים:

5 כרוב סגול

5 כרוביות

3 כפות שמן זית

2 כפות תבלין אלה

צרור מחטי אורן

צרור ענפי אלת המסטיק

 

5 סלקים טריים

5 קולורבי 

מלח ופלפל על פי הטעם

אופן ההכנה:

אופן ההכנה למי שיש מעשנת:

1. מבשלים את הכרובים והכרוביות לריכוך.

2. מניחים אותן במעשנת - ובתחתית שמים פחמים ומעליהם את האורן/אלת המסטיק. מעשנים בערך שעה.

3. מפזרים מעל מלח ופלפל ומגישים.

אופן ההכנה הביתי - למי שאין מעשנת:

1. בסיר ברזל יצוק מסדרים - בתחתית מחטי אורן, מעליהם את הכרוב המחולק לשמיניות, או את הכרובית, ומעל עוד מחטי אורן.

2. שופכים לסיר כוס וחצי מים לתחתית, מכסים ושמים על המדורה עם גחלים מעל ומתחת. בבית אפשר גם לשים בתנור.

2. אחרי שעתיים כשהכל התרכך, מוציאים ומגישים על מגש עם כל תוכן הסיר. 

3. מפזרים מעל שמן זית ותבלין אלה.

 

בתאבון

20181124_142159.jpg
IMG-20181119-WA0039.jpg
bottom of page