top of page

 ליקוט מזונות לבריאות, אריכות ימים, וניקוי רעלים

ליקוט על פי הרצאתו של ד"ר עדיאל תל-אורן 

Top Foods for Optimal Health, Longevity, & Detoxification

 אתמול צפיתי בהרצאתו של עדיאל תל אורן בנושא מזונות מומלצים לבריאות אופטימלית, אריכות ימים וניקוי רעלים.

עדיאל מדבר על החשיבות של הוספת צמחי בר למאכל לתזונה. 

אני מביאה כאן את הנקודות המרכזיות מההרצאה.

עקרונות מנחים בתזונה:

  • ד"ר תל אורן ממליץ ללמוד מהטבע על מה אפשר לאכול ולהתמקד באוכל הטבעי שהטבע נותן לכולנו. לכן הוא ממליץ לכל אחד ללקט לפחות פעם בחיים.

  • "דחיסות תזונתית" לעומת "הכרח תזונתי" - לדעתו חשוב להבדיל בין שניהם. מכיוון שיש חומרי הזנה חיוניים והכרחיים שהם לא דחוסים. על פניו הם לא טובים עבורנו כי אין בהם הרבה חומרים מזינים פר קלוריה. אבל יש בהם משהו אחר שאנחנו צריכים: שומנים וחומרי הזנה מסיסים בשומן. 

    • קחו לדוגמא קלוריות שמקבלים מאכילת חומצות שומן אומגה 3,6,9. הגוף משתמש בהם למרות שהם לא דחוסים תזונתית.

  • חשוב לשמור על דיאטה מגוונת שמכילה את כל חומרי ההזנה שהגוף זקוק להם, ואז לא תהיה לנו תחושת רעב. הוא מזכיר אנשים רבים שנמנעים משומן בדיאטה שלהם, אבל הגוף שלהם זקוק לשומנים וחושק בהם ולכן הם רעבים וחושקים במזונות אלו. עדיף למצוא מקור איכותי לחומרי ההזנה האלה כדי לשמור על אורח חיים מאוזן.

 

  • הימנעו ממזונות על - "תאכלו אוכל אמיתי, ולא משהו שמישהו הצמיד אליו הבטחה רפואית". על פי ד"ר תל-אורן "מזון על" הוא טקטיקה שיווקית שהומצאה לפני 5 שנים. הוא ממליץ להתמקד במזונות אמיתיים. כשיש בעיה בריאותית הוא ממליץ לבדוק מה המקור שלה (באיזה חוסר?) ולא להתפתות למזון על שאמור לרפא את זה. חלק גדול ממזונות העל עד לא מזמן לא נחשבו כאוכל. הם לא גדלים מקומית וחלקם משנים את הפיזיולוגיה של הגוף כמו סמים עד שאתם צריכים עוד ועוד מהם כדי להגיע לאותה השפעה.

 

  • חפשו דברים שאין בסופר - לחפש מזונות שעברו כמה שפחות הכלאות - השבחות גנטיות ושילובים בין זנים. היתרון במזון המלוקט הוא שהוא לא עבר התערבות גנטית כמו הגידולים החקלאיים. 

 

  • אל תצטטו גורו - לכו לגורו האולטימטיבי - אמא טבע. תראו מה גדל באופן טבעי בטבע, לא מה עבר הרבה הכלאות והשבחות גנטיות כדי שיהיה מתוק יותר, גדול יותר, עם חיי מדף ארוכים...

  • המעיטו בפרוקטוז חופשי - ד"ר תל אורן מדבר על כך שהתרגלנו לסירופים עשירים בפרוקטוז חופשי כי אמרו לנו שיש להם אינדקס גליקמי טוב. אבל הם גורמים לכבד שומני. חשוב להימנע מפירות מתוקים בריכוז גבוה ולנקות את הכבד משומנים.

 

  • לא לכולם מתאים אותו משטר אכילה ואותה דיאטה. לכן אין חוק אחד שמתאים לכולם. תחשבו על מה שטוב לכם אינדיבידואלית. תקשיבו לגוף שלכם.

 

  • אנחנו חיים בסביבה לחוצה, עלינו להיות מוכנים אליה עם הורמוני לחץ. אנחנו גרים בסביבה רעילה, עלינו להיות מוכנים אליה עם חומרים שתומכים בניקוי רעלים (דה-טוקסיפיקציה) מסיסים בשומן.

 

  • התזונה שלנו צריכה לכלול: פירות, ירוקים, פרחים, מצליבים, עלים, קטניות, דגנים ופקעות/שורשים, זרעים ואגוזים. אם תאכלו את כל אלה לא יהיה חסר לגוף דבר, ואז לא תצטרכו לצרוך מזונות על.

  • אופן האכילה - כיום אנחנו ממקדים את המזון שלנו ב3 ארוחות גדולות במקום ללקט לאורך כל היום.

 

  • מה מעבר לתזונה? כשהולכים בטבע האוויר מכיל מולקולות שדרך מערכת הנשימה נספגות ישר בדם. הוא קורא להן BioActive plant Fraction, בתרגום חופשי "חלקיקי צמח פעילים ביולוגית". אלו חלקיקים שהצמחים משחררים לאוויר ואנחנו היינו רגילים לצרוך דרך הנשימה כשגרנו בטבע.

  • אבק ואדמה - המלקטים הקדומים אכלו את הירקות שלהם עם אבק ואדמה. הם לא ניקו את האוכל וקיבלו נוטריאנטים מהאבק הזה. באבק הזה היו גם הרבה בקטריות שתמכו במיקרופלורה של מערכת העיכול שלנו - מה שאיפשר לה לייצר B12 בעצמה. היום, בגלל שלא בטוח כמה הידיים של מי שקטף את הירקות שלנו היו נקיות, אנחנו שוטפים את האבק. אבל כשאנו מלקטים בידיים נקיות אפשר להשאיר את האבק ולשקם את המיקרופלורה של המעי.

תאכלו מזון אמיתי ואז היציבות והאיזון מובטחים, רמת לחץ הדם תהיה יציבה, המערכת ההורמונלית מאוזנת, מערכת העצבים יציבה.

 

תהיו כמו החיות בטבע שלא סובלות מבעיות פסיכיאטריות, בעיות קשב והשמנת יתר. אותן חיות בטבע שאנו חושבים שהם טיפשות בכל זאת יודעות מה לאכול ואנחנו צריכים מומחים שיגידו לנו מה לאכול.

 

לא צריך מומחים. רק להסתכל מה יש בטבע. ואלו גם המזונות שישמחו את האדמה.

תאכלס, מה מומלץ לאכול?
Anchor 1

 

  • פרחים - הרבה פרחים גדלים עכשיו. ויש אפילו כמה נפוצים במיוחד כמו הפרחים הצהובים של משפחת המצליבים, הפרחים של משפחת החלמיתיים (כמו חובזה), ציפורנית מצרית, גדילן, פרסיון, כליל החורש ועוד...

 

  • משפחת המצליבים: ד"ר תל אורן ממליץ לאכול גם את הפרחים, העלים וגם הפירות. הוא ממליץ במיוחד לאכול את הגרגרים שבתרמילי החרדל. קל לזהות את הפריחה הצהובה של המצליבים בעלת 4 עלי כותרת.

 

  • פקעות ושורשים הם מקור טוב לקלוריות מכיוון שהם עמילניים. לעמילנים הוציאו שם רע. אבל אנחנו זקוקים לקלוריות להישרדות שלנו. זה מזון שאבותנו היו אוכלים בטבע. והם גם מונעים מאיתנו לאכול שטויות בגלל חשקים למזון. אני אוהבת במיוחד ללקט שורשי גדילן ופקעות של שעורת הבולבוסין.

 

  • פירות - ד"ר תל אורן מזמין אותנו להסתכל על הפירות הגדלים בטבע: פירות יער, שזיפים, אפרסקים, ענבים ותפוחים. הוא מדגיש שהפירות שנפגוש בבר עברו פחות השבחה גנטית והכלאה ולכן הם פחות מתוקים ויותר קלים לעיכול. פירות היער שלנו הם פירות הקטלב ושל עץ הדומים.

 

  • קטניות - ד"ר תל אורן ממליץ לשלב קטניות מהבר בתזונה. ממליץ לאכול את העלים, הפרחים והפירות של קטניות הבר.  הוא מזמין את אלו שאומרים שלא כדאי לאכול קטניות לצאת לטבע וללמוד ממה שגדל שם. הוא מדגיש שהקטניות מהבר אותם אוכלים נא הם הכרח תזונתי ומכילות חומרי תזונה שאי אפשר להשיג במקומות אחרים. הקטניות מכילות גם עמילנים וגם חומצות שומן שחיוניות לנו הרבה יותר מבעבר.מה עם אלו שאומרים שהגוף שלנו לא יודע לעכל קטניות? הוא אומר שהם אלו שאומרים שצריך לקבל חלבונים מבשר, ולבשר יש מכלול בעיות אחר כולל נזקים לבריאות

 

  • דגנים - הוא ממליץ לשלב דגנים טריים שגדלים בבר. הדגנים בבר יותר קטנים בדרך כלל, כמו אמרנט. אבל אפשר לאכול אותם.

לדעתו הדגנים הם מקור קל ואיכותי לקלוריות ולכן אין סיבה להאמין שאבותנו הלקטים נמנעו מהם. בדגנים יש חומרים עמילניים שחשובים לנו. 

הוא ממליץ לשלב בתזונה את הזרעים של דגני הבר. חשוב לאכול אותם טריים ובעונה בה הם גדלים - ישר מהצמח. לעיתים צריך ללעוס היטב. 

הבעייתיות שקיימת בדגנים הקנויים והסיבה בגללה יצא להם שם רע היא שאלו גרעינים שאלו זנים שעברו הכלאה כדי שיקבלו תכונות שמקלות על הגידול שלהם. והם לא מוגשים נאים אלא לאחר שעברו תהליכים בהם יבשו אותם והקשו אותם ואז הם חייבים בבישול ועשירים יותר בפחממות. 

דגנים כאלה שנפוצים בארץ הם ירבוז (זן של אמרנט), כף אווז (קינואה בר), שיבולת שועל, מיני שעורה שונים.

 

  • זרעים/פירות שמנים ואגוזים: הם הכרחיים לתזונה שלנו. בטבע האגוזים היו זמינים לנו כל השנה. ד"ר תל אורן ממליץ לא לפחד לאכול שומן (אלא אם יש לך כבד שומני), אנחנו בנויים לאכול ולעכל אותם. הוא ממליץ לשלב אותם בארוחה בכמות מדודה. הוא מדגיש כמה חשוב שהם לא יתחמצנו. ולכן צנוברים מכל האורנים, בלוטים מכל האלונים, ועוד...

 

 

  • ליקוט עלים כהים מהבר - חשוב מאוד לאכול ירקות ממשפחת המצליבים. הם לא נחשבים מזון על אבל צריך לקרוא להם כך. בסביבה המזוהמת בה אנו חיים הם מכילים חומרים שעוזרים בניקוי רעלים. יש בהם גופרית שחיונית לנו. הם מכילים גם אנטי אוקסדנטים שיחד הם תומכים בפינוי רעלים מהכבד.אכילת פרחים מייטיבה מאוד איתנו - הם מזינים, עשירים וצבעוניים. יש בהם חומרי תזונה מיוחדים שלא ניתן להשיג במקומות אחרים בטבע.

 

 

  • לקבל אומגה 3 מליקוט רגלת הגינה.

Success! Message received.

 

רוצים לקבל חוברת חינמית בה תמצאו צמחי בר למאכל שניתן לאכול ממש עכשיו באביב?

השאירו את כתובת המייל שלכם והיא תישלח אליכם.

החוברת כוללת תמונות והסברים לזיהוי יחד עם יתרונות בריאותיים.

 

רוצים להצטרף לליקוט בטבע בו תפגשו את צמחי הבר למאכל הגדלים עכשיו?

בחרו סיור כאן והרשמו.

 

להצטרפות לקורס עומק בליקוט, התקשרו אליי 054-3131971 אביבית.

 

להתראות בטבע

אביבית - ג'וטי

bottom of page